Een sprong van de Springplank kan je tot grote hoogten brengen... durf jij het aan?

We zijn de enige jenaplanschool met een continurooster in Breda en omstreken. Wij zijn een hechte school met een zeer betrokken team, dat de pedagogische uitgangspunten van het Jenaplanonderwijs onderschrijft.

We vullen deze uitgangspunten (werk, spel, gesprek, viering) dagelijks op onze eigen wijze met activiteiten in, in nauwe samenspraak met de kinderen en hun ouders. Op deze site kunt u informatie vinden over onze school en de manier waarop we onderwijs bieden. (lees meer bij nieuwe ouders).

Wij gaan er van uit dat kinderen heel verschillend zijn en accepteren deze verschillen.
We zien die verschillen vooral als mogelijkheden om samen van, met Ún over elkaar te kunnen leren. Jongere kinderen leren van oudere kinderen en de oudere kinderen van de verantwoordelijkheid die ze kunnen dragen. Wij sluiten aan bij de mogelijkheden van de kinderen en hun specifieke behoeften. Dat is zichtbaar in de school door het goede onderwijs dat we geven. Kinderen met verschillende leeftijd en (leer)ontwikkeling spelen en leren van en met elkaar, net zoals je dat ziet gebeuren in het gezin of op straat. We streven ernaar dat onze leerlingen uitstromen naar een vorm van vervolgonderwijs, passend bij hun persoonlijkheid en mogelijkheden.

Wilt u eens een keertje zien hoe er bij ons gewerkt wordt: komt u gerust een keertje kijken. Ook bent u welkom op een inloopochtend of open avond op onze school.

Bel of mail ons, voor een vrijblijvende informatieve kennismaking.
Graag tot ziens op onze school.

Team De Springplank
administratie@markantonderwijs.nl
Tel. (076) 581 21 19

 
 


Wat is Jenaplan?

Bekijk de film. Klik op het plaatje


Het thema voor dit jaar is "een kansrijke toekomst"Dit jaar krijgen wij een nieuwe website. Sommige delen van de website zijn daarom op dit moment tijdelijk buiten gebruik. 


Volg ons op Facebook


 
 
 
 
Google Plus E-mail Twitter Facebook